Reciclare

Reciclare biciclete

Pentru noi a recicla inseamna mai mult decat a contribui la scaderea cantitatii de deseuri si a protejarii mediului.
A recicla inseamna a păstra vii amintiri si a continua firul unor povesti memorabile. De cele mai multe ori bicicletele pe care le reciclam au avut un rol important pentru fostul posesor. Aflandu-le povestile ne dam seama ca au un trecut impresionant. De-a lungul timpului ne-a trecut pregul la service biciclete Bucuresti nenumarate biciclete cu povesti unicate.

De ce reciclam?

Asa cum ne place sa spunem, aceste biciclete au fost jurnalul de viata al unor persoane. Daca am putea privi dincolo de semnele vizibile, lasate de patina timpului, am vedea o carte. Paginile acestei carti ar fi incărcate cu povesti si experiente, care mai de care mai palpitante si mai inedite.

Daca le-am întelege si le-am putea citi, am trece, pe aceiasi pagina, de la extaz la agonie. Acest lucru s-ar întâmpla deoarece aceste povesti ar fi memorate cronologic. Ele nu au filtru de selectie si nu sunt impartite pe categorii. Sunt imprimate asa cum fostul posesor al bicicletei le-a trait. Unele starnesc rasul, unele provoaca empatie, iar altele starnesc admiratie, dar cu siguranta toate ne satisfac curiozitatea.

Desi nu am reusit inca sa descifram acest limbaj secret, pentru a putea intelege acele povești, reusim sa simtim misterul ascuns in ele. El ne intriga si de aceea noi vrem sa salvam de la moarte sigura aceste jurnale. Prima oara cand mi-am dat seama de misterul  care sta ascuns sub urmele de rugină ale acestor biciclete, a fost acum 3 ani. A fost in ziua in care tatal meu si-a scos vechea bicicleta din sopron pentru a o arunca la fier vechi. In cele aproximativ 30 de minute, cat am asteptat sa vina masina pentru a ridica bicicleta si alte fiare vechi adunate de prin curte, tatal meu şi-a amintit nenumaratele povesti pe care le avea cu aceasta bicicleta. Facuse naveta cu bicicleta timp de 20 de ani, cate 20 de km în fiecare zi.

Bicicleta era ca o autobiografie a tatei, era jurnalul lui. Ascultandu-i toate povestile, am realizat ca acea bicicleta ruginita este ca o carte prafuita, si, desi timpul si-a lasat amprenta asupra ei, tot el a transformat-o intr-o valoare sentimentala ce ascunde povestea unei vieti de om. Acela a fost momentul in care mi-a spus: „Aceste biciclete nu ar trebui sa moara. Ele ar trebui sa-si duca povestea mai departe, sa fie liantul dintre generatii.” Acea traire a dat nastere acestei idei, de a creat primul centru de reciclare a bicicletelor din Romania.

Ce facem cu biciletele reciclare?

Bicicletele reciclare sunt folosite pentru scoala de mecanici pe care o avem, acolo unde invatam tinerii defavorizati sa devina mecanici de biciclete. Dupa ce sunt reparate, ele sunt donate copiilor defavorizati de la S.O.S Satele Copiilor.

Cum donez?

Bicicletele se aduc la sediul atelierului nostru, de luni pana vineri, intre orele 12-20.